19 May 2011

kALAu LaH aQ PRiNCeSs....!

assalamualaikum...
hihi..
.dah lame dh aq xupdate blogg ! 
cehh !
 bru jer 2.3 hari... 
lame ker??

 hhuhu ok2...aq nk citer ni...
 yg aq bru jer habis tgok citer  MY PRINCESS KOREA MOVIES hehhe...
aq nih memg minat r korea2 nim !! 
huhu tambah2 plak kalau pelakon tu encem... 
hohho~~> gatai no !

 ok...



amacam encem????
chantekk??
hohoho~~
aq suke seung hoon !
coz dy encem lol ! ahakzz !
kuikui....
hurm...tae hee plak...
xde la chantek sgt !!
cehh !
tol nim ! 
aq xminat la dy !
huhuuh [pengakuan terbetol !]


PRINCESS LEE SEOL
Lee Seol (diperanANkan Kim Tae Hee)
Mahasiswi arkeologi berusia 21 tahun. Dy diambik jadik ank agkt  masa umo 5 tahun dan punya rahsia kelahiran. Lee Seol menjalani kehidupan yg susah n harus bekerja mati-matian agar dpt masuk universiti. Dia jatuh cinta pada seorang lecturer di kampus dy n akn melakukan apa saja spya dpt dekat dgnnya. Satu hari ketika dia bngun tidur, tiba2 dia menjadi puteri Korea. Tapi, saudarinya, Lee Dan(kakak tiri dy) cemburu dan bekerjasama dengan Oh Yoon Joo(aq pling benci pmpuan nih! jhat sgt lol !!) untuk menghancurkannya.




PARK HAE YOUNG
      Park Hae Young (diperanANkan Song Seung Hoon)
      Merupakan pewaris dari kumpulan bisnes terbesar dan paling 
      berpengaruh di Korea. Dia bekerja sebagai diplomat di      
     kerajaan luar negeri. Merupakan lelaki yg sempurna n punye 
     sgala nye,muke yg hensem,kaya, tapi akhirnya harus berada di 
     satu situasi dimana dia harus mengajarkn Lee Seol tata karma 
     sebagai seorang putri..kerana datok hae young mgrahknnya 
     berbuat demikian..




 
NAM JUNG WOO
 Nam Jung Woo (diperanANkan oleh Ryu Soo Young)
Seorang professor arkeologi dan sejarah yg tampan dan karismatik, orang yg suka meneliti bebatuan, tapi menyimpan perasaan cinta pada seorang mahasiswinya iaitu LEE SEOL....tp pada mulanya..jung woo ade skandal dgn director YOON JU (iaitu prempuan plg jahat)...lama kelamaan...jung woo sudh xcinta kt yoon jo cz dy thu that woman is evil !






  
OH YOON JO

Oh Yoon Joo (diperanANkan Park Ye Jin)
Seorang pegawai museum yg cantik (chanterk ker??huahua....TETAPI klau cntik...JAHAT ! NK WATPER??, anak dari seorang sekretaris eksekutif, yg punya berbagai rencana mendapatkan Park Hae Young untuk dirinya sendiri juga untuk keuntungan ayahnya...n suke LEE SEOL mnjadi seorg PUTERI coz semua duit keluarga PARK HAE YOUNG n OH YOON JO akn mndi milik rakyat KOREA....iaitu untk PRINCESS LEE SEOL..



    
LEE DAN        


Lee Dan (diperanANkan oleh Kang Ye Sol)
      Lee Dan dan Lee Seol sama-sama tinggal di rumh asuhan dan diambl ank agkt               oleh orang tua yg sama. Dia adalah seorg yg sombong , n krena dia iri pada Lee Seol dan dihasut oleh Oh Yoon Joo, memutuskan untuk melakukan rencana jahat supaya   dirinya dpat menjadi seorang puteri..TETAPI...tidak berjaya bcoz penjahat xkn menang tau !! hik hik...(pesanan PENAJA-----> JANGANLAH JADI JAHAT ! OK)





xpuas ati ag ekk??? NAH !!
AMBIK TGOK GAMBAR DIORANG...HIHI





N FINALLY MY PRINCESS !
PRINCESS LEE SEOL !!
HUHUHU...
BEST UGAK CITER NI TAU...
LUCU N ROMANTIK..
=D

p/s-----> aq pom xthu ape kaitan tjuk entry ngn citer nie....huhhuhu...=p

4 comments:

  1. hehe..suke sangat dia ngan citer korea nih

    ReplyDelete
  2. best ke cerita ni??dah lama xlayan cite2 korea ni..hehe..=)

    ReplyDelete
  3. anak wak mail--> best laa....ngee~~

    ReplyDelete